Steven & Pedro

  • 0

Immotions Real Estate: professioneel Nederlandstalige vastgoed team met jaren ervaring

Al een paar jaar droomden wij van een eigen vakantievilla in het zuiden van Spanje. Om er enerzijds zelf zoveel mogelijk van te genieten en anderzijds om te verhuren aan levensgenieters om hen een onvergetelijke vakantie te laten beleven.

Málaga

Iedereen weet dat wij super verliefd zijn op de stad Málaga. In de stad zelf iets kopen om er zelf te gaan wonen en voor verhuur, dat is buiten ons budget gerekend. Ook de vastgoedpanden in de nabijgelegen vissersdorpjes Pedregalejo en El Palo zijn aan de dure kant, jammer genoeg. Dus dat hadden we snel uit ons hoofd gezet.

Regio La Axarquia

De laatste jaren hebben we heel wat B&B’s bezocht en ontdekten vooral de streek ten oosten van Málaga. We passeerden heel wat witte dorpjes zoals Riogordo, Comares, Competa, Vinuela, Alcaucin, Arenas, Torrox Pueblo, Velez-Málaga, Nerja, Frigiliana,  … Ook met de E-bike deden we grote fietstochten door deze prachtige streek en waren we op slag verliefd op deze streek. We voelen ons echt thuis in de Axarquia.

Torre del Mar

In deze Axarquia streek zou het super zijn om een vakantievilla te kopen. Niet ver van de kust en veel mogelijk binnen ons budget. De kuststad Torre del Mar vinden wij ook heel aangenaam omdat er relatief weinig toeristen zijn en veel Spanjaarden. Het is er nog allemaal vrij authentiek vergeleken met veel andere badplaatsen aan de Costa del Sol. Uiteraard zijn dat persoonlijke voorkeuren. Gelukkig is niet iedereen zot van de Axarquia streek en is het er nog vrij rustig.

Immotions vastgoed team met jaren ervaring

In de maand september namen we voor het eerst contact op met Immotions Real Estate omdat we op hun website al heel wat panden hadden gezien in die streek. We hadden ook al van een paar vrienden zeer positieve feedback gehoord over Immotions, die hen hebben begeleid bij  aankoop van hun woning of B&B. En zeker niet te vergeten , ook de topservice na verkoop

Vanaf het eerste contact klikte het meteen met Patrick die vooral altijd zeer snel reageerde op eender welke vraag op eender welk moment. Deze aanpak vonden wij direct top !

Het meer van Viñuela

De dag na ons eerste contact gingen we al direct op stap met Patrick voor een viewing: een Spaanse bungalow met privé zwembad en prachtig zicht op het meer van Viñuela. Het pand was iets boven het budget maar het was zeker de moeite waard om eens te gaan zien. Tijdens de viewing wist Patrick ook al heel snel wat wij verlangden van een vakantievilla, wat uiteraard de hoofdbedoeling is van een eerste contact en viewing. Over de streek zelf hoefden we niet veel uitleg want we kennen de streek heel goed. Dat was natuurlijk al een hele voorsprong.

We hadden afgesproken met Patrick dat hij in ons budget een aantal panden ging doormailen om een keuze te maken voor de volgende viewing. Eerstdaags daarna kregen we direct al een selectie panden in onze mailbox. Op basis van de foto’s en de locatie konden we al vrij snel zelf een selectie maken. Er moest trouwens aan heel wat criteria worden voldaan.

Viewings

Onze 2de viewing was een mix van verschillende villas en fincas. Patrick had op zeer korte tijd alle viewings kunnen regelen. Dat was alweer helemaal top geregeld. Patrick luistert enorm goed wat de klant wil. En dat appreciëren wij enorm natuurlijk. En voor de afspraken is hij ook zeer flexibel. De klant is koning wordt nog echt hoog in het vaandel gedragen bij Immotions. Super gevoel om zo de eerste stappen te kunnen zetten om onze droomwoning te kopen in Spanje.

Moderne Spaanse vakantievilla

Wij hadden onmiddellijk een zeer goed gevoel bij de eerste vakantievilla die helemaal op het einde lag van een kleine wijk. Zeer goed en snel bereikbaar komende van de hoofdweg. Een prachtig zicht vanop het zeer grote zonneterras met privézwembad. Met 3 slaapkamers en 2 badkamers leek ons dit een voldoende potentieel voor de verhuur. Direct een zeer goed gevoel hierbij. Super start dus.

 

Finca in de campo

Het ander pand was een kleine finca in de campo. Tevens een groot zonneterras met een schitterend uitzicht op de zee, het meer van Vinuela en Alcaucin. Ongezien mooi. Sprakeloos. Maar de weg ernaartoe in de campo zou te moeilijk en te gevaarlijk zijn voor veel huurders. Jammer.

Immotions wist dus na deze viewing al heel goed wat we precies zochten. De vakantievilla in de urba was alleszins al liefde op het eerste zicht. Op basis daarvan kregen we eerstdaags daarna nog wat villas door in onze mailbox van Patrick.

Persoonlijk budget

Op onze 3de viewing gingen we nog eens opnieuw naar de vakantievilla in de urba. Nogmaals bevestigde ons bezoek opnieuw onze grote interesse in deze villa.
Daarna hadden we nog een viewing laten regelen door Patrick in Cortijos Romeros. De aankoopprijs lag een stukje lager maar daardoor was er dan ook heel veel opfrissingswerken nodig. Teveel voor ons. En het zonneterras rond het zwembad leek iets te klein naar ons gevoel. Nochtans vanuit deze plaats ook een zeer mooi zicht op de omgeving en de La Maroma berg van meer dan 2000 meter hoog.

Bod aanvaard

We bleven met onze gedachten bij de eerste vakantievilla in de urba en besloten dan ook om een bod te doen. Ons bod werd snel aanvaard. Super, de eerste stap naar aankoop was gezet. Op dit moment komt Charlotte van Immotions in volle actie voor de regeling van het reservatiecontract. Alles werd tot in de puntjes uitgelegd stap per stap en in een zeer korte tijdsperiode. Een complementair topteam bij Immotions!

 

Advocaat

Patrick en Charlotte van Immotions regelde voor ons ook een advocaat waarmee ze heel veel ervaring hadden. Zoals je weet is het niet de notaris die veel werk doet voor de aankoop zoals in Belgie maar de advocaat doet bijna al het werk in Spanje voor een aankoop. van vastgoed

Volmacht

Half december was een afspraak ter plaatse geregeld met de advocaat om een volmacht te geven zodat de advocaat na onze goedkeuring verschillende documenten kan tekenen. Op die manier hoeven wij niet telkens in Spanje te zijn voor ondertekening. Eind december hadden we ook al heel snel ons persoonlijk NIE nummer, alweer perfect geregeld door de advocaat.

Lening Spaanse bank

Charlotte van Immotions had intussen ook met de Spaanse bank de lening geregeld. Ook daar krijg je de nodige service van Immotions zodat alles vlot kan verlopen. Vanuit deze bank werd ook een expert  aangewezen om de noodzakelijke schatting te doen van het huis. Alles werd op een zeer korte termijn geregeld. Het ging allemaal in een heel snel tempo. We werden van alles telkens zeer goed op de hoogte gesteld door Charlotte en Patrick.

Wifi

Heel belangrijk voor ons en vooral ook voor de gasten is WiFi. In no time werd het contract via Patrick geregeld met de beste internet provider van de Axarquia als betrouwbare partner. De 2dedag na ontvangst van de sleutels was er al een installateur aanwezig in onze vakantievilla om de WiFi helemaal professioneel te implementeren en ook nog eens onze digitale TV aan te sluiten zodat we ook hiermee op Internet kunnen. Nog eens een extra topservice na verkoop van Immotions.

Contract

Na een paar weken vertraging, volledig te wijten aan procedures die te lang aansleepten aan de kant van de verkopers en hun advocate, kregen we in de loop van februari een seintje dat er een datum was vastgesteld voor de completion. Begin maart is de ondertekening van het definitieve contract en de akte ingepland. Alles terug super geregeld door Charlotte.


Villa Amigos del Sol te huur

De eerste boekingen voor verhuur lopen binnen  en we doen er alles aan om de gasten een ongelooflijke en onvergetelijke tijd te bezorgen in en rond onze vakantievilla in deze prachtige streek van Andalucía.

Ontdek alle info over onze vakantievilla op onze website !

Zie hier onze eigen website over Malaga!

Volgend bericht

Elke & Guy

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken